perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pihasuunnitelma

Kesärinteen tontilla on suuria korkeuseroja ja iso osa tontista on tällä hetkellä luonnontilassa. Maasto on kivikkoista savimaata. Kasvillisuutta löytyy laidasta laitaan - puita, pensaita, hyötykasveja ja PALJON rikkakasveja.

Haluamme pihasta toimivamman ja helppohoitoisen. Ennen kaikkea villiintynyt takapiha tulisi raivata käyttökelpoiseksi. Toiveissa turvallinen ja viihtyisä  piha lasten leikkeihin.

Palkkasimme viime kesänä ammattilaisen tekemään pihasuunnitelman jonka mukaan piharemonttia olisi helppo alkaa toteuttamaan. Pihasuunnittelu Kevät toteutti suunnitelman toiveidemme mukaiseksi.


Tässä kuvassa näkyy pihaan tulevat rakenteet

Toisessa kuvassa on tontin kasviluettelo
Pihan ilme muuttuu täysin. Nyt villinä rehottavasta ja epäsiististä pihasta tulee selkeämpi ja toimivampi kokonaisuus. Etupihalla sisäänajoa levennetään hieman ja soran tilalle tulee tiivistetty kivituhka. Jäteastialle rakennetaan katos, jonka vierestä lähtee kaartamaan vallikivimuuri rajaten kivituhkan ja nurmikon tasoeroa. Toiselle puolelle sisäänajoa tulee seulanpääkiveä ja sen jatkoksi istutuksia. Ulkovaraston eteen rakennetaan vallikivimuuri ja sen edusta kaivetaan tasaiseksi autopaikaksi. Nurmikko korvaa osittain nykyistä soraa etupihalla ja näköestettä rajanaapuriin luodaan sekä tuija- että pensasaidalla.

Rumat muurit pää- ja talousrakennuksen välistä puretaan ja pihavaja siirretään katseilta piiloon talousrakennuksen taakse. Tilalle nurmikkoa ja pieniä istutuksia. Marjapensaat säilytetään vanhalla paikallaan ja niiden jatkoksi istutetaan kaksi omenapuuta. 

Suurimman muutokset kokee takapiha joka myllätään kokonaan. Tontin raja-alueet jätetään luonnontilaan ja sinne kasataan myös kiviä tasoitettavalta alueelta. Luonnontila ja nurmikkoalue rajataan pensasaidalla. Tontin toiselle reunalle tulee hyötypuutarhan istutuslaatikot. Ulkovaraston sivulle tulee pyykkinarut ja tamppausteline. 

Nykyiset terassit luultavasti puretaan kokonaan uusien alta pois. Etupihan terassit rakennetaan nykyisten muurien päälle. Terassipinta-ala kasvaa huomattavasti ja saamme ison terassin takapihan puolelle minne paistaa mukavasti ilta-aurinko. Tänä kesänä keskitymme maanmuokkaukseen ja terassien rakennus jää ainakin ensi kevääseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti