lauantai 11. huhtikuuta 2015

Lasten leikkiä

Kesärinteen pihalla leikkii ja touhuaa kaksi pientä lasta vielä pitkään, joten se on täytynyt ottaa huomioon myös pihasuunnitelmaa tehdessä. 

Tonttimme sijaitsee päättyvän tien päässä, joten sen puolesta lasten uskaltaa antaa temmeltää melko vapaasti pihassa, eikä auton alle juoksemisesta ole suurta vaaraa. Takapihan jyrkkä rinne aiheuttaa omat vaaransa ja sinne onkin tulossa puurakenteinen aita jyrkimpien pudotusten eteen. Myös etupihalla sijaitsevan pihakaivon suhteen haluan olla varma ettei lapset vahingossakaan saa kaivoa auki.

Lasten pihakeinu meillä on jo ennestään, mutta tavallisten keinujen tilalle olen tänä kesänä suunnitellut hankkivani siihen hämähäkkikeinun. Mm. Hong Kong tavaratalot myyvät kyseisiä keinuja. 
Keinu pitää myös ankkuroida maahan kiinni, jottei pääse kaatumaan kun keinuksi tulee iso hämähäkkikeinu ja molemmat lapset mahtuvat yhtäaikaa keinumaan.

Suurta päänvaivaa aiheuttanut asia on se että mitä ihmettä keinujen alle? Hiekkaa en haluaisi laittaa ja nurmikko ei kestä. Vihreät/harmaat turvalaatat olisivat itseäni eniten miellyttävä vaihtoehto, mutta pienikin laatta-alue tulee melko hintavaksi. Pelkistä laatoista saisi maksaa yli 200€. 

Hiekkalaatikko löytyy myös, mutta se tarvitsee siirtää nykyiseltä paikaltaan ainakin hetkellisesti jotta kaivinkone mahtuu työskentelemään pihassa. Olenkin nyt miettinyt mihin sen maanrakennuksen jälkeen sijoitan - suunnilleen samalla paikalla se luultavasti tulee kuitenkin pysymään. Uudet hiekat tarvitsee vain hakea siirron jälkeen. 

Tyttäremme suurin haave tällä hetkellä on trampoliini. Olen aikanaan vannonut että meidän pihaan ei IKINÄ tulee kyseistä hökötystä. Ensinnäkin se on ruma kuin mikä ja mielestäni melko vaarallinen vekotin. Asiaa nyt tarkemmin tutkineena olenkin myöntynyt siihen että ehkäpä meidän pihaan tulee trampoliini, mutta se sijoitetaan maan tasalle. Maahan upotettavia malleja myydään erikseen - hinta on vain korkeampi verrattuna tavallisiin trampoliineihin. Vaihtoehtona on myös tavallisen trampoliinin upottaminen maahan - ilmeisesti sen pitäisi onnistua, mutta vaatii vain paljon isomman kuopan. Tämä pitää laittaa mietintämyssyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti