torstai 9. huhtikuuta 2015

Kevättä ilmassa


Tänään löytyi pihalta risujen ja oksien seasta ensimmäiset pienet sinivuokot ja leskenlehdet ja voi siis sanoa kevään virallisesti tulleen!

En ole koskaan pitänyt itseäni ihmisenä joka viihtyy pihalla kuopsuttelemassa puutarhaa ja viherpeukaloni onkin ollut lähinnä keskellä kämmentä. Kahdessa omakotitalon pihamaalla vietetyssä kesässä olen kuitenkin joutunut puutarhakärpäsen puremaksi ja oppinut nauttimaan puutarhatöistä. 

Aurinkoisten kevätpäivien ja lumen sulamisen myötä alkaa taas pihallakin olla jos jonkinlaista tekemistä kun piha kuoriutuu lumen alta kaikessa koruttomuudessaan. Sormet syyhyävät puutarhahommiin ja onkin vaikea päättää mistä aloittaa kun koko piha tarvitsee uudistaa. 

Emme ole tähän mennessä paljon pihaamme uudistaneet. Vanhat karviaiset ja mustaherukat saivat viime kesänä seurakseen kaksi punaherukkapensasta, joiden tieltä raivattiin työllä ja tuskalla pieni pihlaja erittäin kivikkoisesta maasta. Muutoin olemme lähinnä keskittyneet nurmikon leikkaamiseen ja sadonkorjuuseen mansikkamaalla ja marjapensaista. 

Halusimme ensin suunnitella pihan kokonaisuudessaan valmiiksi, jolloin sitä olisi helpompi alkaa toteuttamaan. Suunnitelman teko olikin yllättävän hankalaa isolle ja profiililtaan haastavalle tontille ilman minkäänlaista kokemusta. Onneksi ammattiapua on saatavissa ja tartuimmekin siihen. Palaan siihen tarkemmin vähän myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti