keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Nurmikon rajauksia

Tällä viikolla olemme aloittaneet tekemään etupihan rajauksia. Pitkän pähkäilyn ja pohdinnan jälkeen päädyimme käyttämään nurmikon ja kivituhkan rajauksena betonireunakiviä. Pihasuunnitelmaan oli rajaukseksi laitettu graniittista nupukiveä, mutta budjettisyistä päätimme valita hieman edullisemman vaihtoehdon. Reunakiviä varten kaivettavan ojan ei tarvitse olla iso, mutta huomasin pian että se on työläs kaivaa kun vastaan tuli mitäpä muuta kuin kiviä! Tällä kertaa ei ole tullut vastaan isoja kiviä, mutta nuo pienet kivet ovat ehkä sitäkin ärsyttävämpiä kun kyseessä on kapea oja ja isolla lapiolla ei kiviä saa kätevästi irti. Niinpä työvälineenä on ollut hieman koomisen näköinen metallinen pieni istutuslapio! Kahden illan aikana muiden hommien lomassa urakka on edennyt tämän verran. 

Hiekkalaatikon puolelle tulee nurmikko ja toiselle puolelle kivituhka

 
Pääsin myös testailemaan etupihalla Valley View nurmikkoreunusta. Ei sen asennus mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta kerron siitä lisää kunhan saan valmiiksi kokonaisuudessa kaivon ympärystän mihin reunusta laitoin.

Kunhan saamme rajattua etupihan nurmialueet niin pääsemme vihdoin tekemään nurmikon pohjia ja istuttamaan nurmikkoa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan eikös niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti