maanantai 4. toukokuuta 2015

Pihan riisuttu malli

Takana työntäyteiset kolme päivää ja melkoinen muutos onkin jo nähtävissä pihallamme. Ihmeesti ehtii pihan myllätä muutamassa päivässä. Konetyöt saimme valmiiksi eilen iltapäivällä ja jäljellä on loputon lista tekemistä loppukesälle! Nyt on vähän sellainen olo ettei tiedä mistä edes aloittaa kun tekemistä on joka puolella.

Takapiha on kokenut suuren muutoksen. Rinne on nyt kolmessa tasossa. Takarajalle jätettiin pihasuunnitelman mukaisesti kaistale luonnontilaan. Korkeuseroa keskitasolle tuli noin metri joka tehtiin luiskauksella. Pihasuunnitelman mukaan maata olisi pitänyt kaivaa pois enemmänkin, mutta koska maasto on lähes pelkkää kiveä niin maansiirto olisi ollut todella työlästä ja kallista, joten päädyimme tekemään tasoituksen maltillisesti. Tasainen alue on siksi pienempi kuin suunnitelmassa, mutta pääasia että saamme takapihaa paremmin käyttöön. Jyrkän rinteen pinta-ala on nyt myös suurempi kuin suunnitelmassa, joten istutussuunnitelma menee uusiksi sen osalta.


Takapihalta siirretyt kivet kasattiin kivimuuriksi tontin reunalle. Komea muuri niistä syntyikin! Muuri on vielä melkoinen raiskio, mutta siistiytyy ajan mittaan onneksi hieman.

Pihasuunnitelma elää koko ajan hieman tilanteen mukaan. Esimerkiksi takapihalle piirretty vallikivi muuri vaihtui käytännöllisyys-  ja kustannussyistä luonnonkivimalliin. Me kun olemme suhteellisen omavaraisia luonnonkivien suhteen! Eilen kun kaivuutyöt oli saatu päätökseen niin iltapuhteina aloittelin kasaamaan luonnonkiviä rinteen kulmaukseen. Samasta kulmauksesta löysi uuden kodin myös takapihalta talteen kaivettu alppiruusu. Homma on vielä kesken, mutta ompahan aloitettu!2 kommenttia:

  1. Hei! Meillä myös tuo pihan muokkaaminen edessä ja kovin kivikkoinen tontti myöskin - mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän pihaprojektia, jos vaikka saisin inspiraatiota omaankin! :) Teittekö itse pihasuunnitelman ja mitkä olivat ne asiat, joiden ympärille pihasuunnitelma rakentui (mitä siis ehdottomasti halusitte pihalle saada tai asettiko tontti itsessään jotain rajoitteita suunnittelulle)?
    P.s. Toisessa blogissani (http://eloasatumaassa.blogaaja.fi) löytyy sinulle haaste! :)

    VastaaPoista
  2. Teetimme pihasuunnitelman ammattilaisella. Tontti asetti suurimmat rajoitteet suurilla korkeuseroilla ja kivikkoisuudellaan. Toive oli suhteellisen helppohoitoinen piha ja se että takapihan rinteeseen ei tule nurmikkoa, joka on ollut kamala ajaa. Lisäksi halusimme takapihan paremmin käyttöön kun tähän saakka se on ollut villinä kasvava viidakko :) Pitääkin käydä tsekkaamassa tuo haaste!

    VastaaPoista