perjantai 8. toukokuuta 2015

Lapiohommia ja kuorikatetta

Etupihalle on tarkoitus istuttaa sekä tuija- että pensasaita. Tuija-aidan halusimme näkösuojaksi naapuriin nähden ja pensasaita tulee rajaamaan muuten etupihaa, muttei estä näkyvyyttä täysin tien suuntaan. Eli lapio käteen ja istutusojia kaivamaan. Pensasaidan kaivaminen sujui suhteellisen kivuttomasti kun etupihalla ei ole niin paljon kiviä, mutta jo siirtyessä viereiseen tuija-aidan istutuspaikkaan tilanne olikin jo toinen. Alku sujui vielä hienosti, mutta mitä edemmän ojaa kaivoi sitä enemmän kiviä löytyi. Vieläkään ojaa ei ole kokonaan kaivettu - työlästä, kovin työlästä! Lisäksi pitäisi kaivaa kuopat parille uudelle marjapensaalle ja talousrakennuksen nurkallekin paikat parille pensaalle - plääh ajatuskin ahdistaa!


Kuorikatetta kuluu melkoinen määrä tontille kunhan alamme istuttaa kasveja. Kuorikatesäkkien ostamista emme edes harkinneet, vaan tarvitsemme kuutioittain myytävää kuorikatetta. Pirkanmaan jätehuolto myy edullisesti kuorikatetta ja sitä saa itse käydä lapioimassa Koukkujärven jätteenkäsittelyasemalla Nokialla. Hinta on edullinen, joten lähdimme peräkärryn kanssa sitä lapioimaan. Laadultaan ei toki ole ihan samanlaista kuin kaupasta tai puutarhoilta ostettu, mutta ajaa hyvin asiansa ainakin tuija-aidan sekä marjapensaiden juurella. Takapihan rinteen istutuksiin ostamme varmaan hieman parempilaatuista kuorikatetta.


Iltapuuhana tänään oli vanhan nurmikon kuoriminen marjapensaiden ympäriltä. Taas yksi homma mitä en koskaan olisi arvannut tekeväni! Tilalle tulee kuorikate, jottei pensaiden välistä tarvitse ajaa nurmikkoa. Hahmottelin jo pensaiden väliin askellaattoja, jotka on tarkoitus istuttaa maahan. Ajatuksena että laatat helpottavat pensaiden välissä liikkumista.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti