torstai 13. elokuuta 2015

Päivitystä pitkästä aikaa

Olen viime aikoina laiminlyönyt blogin täysin. Ajatuksissa on ollut monta kertaa päivittää kuulumisia, mutta aina se on jäänyt tekemättä. Kyllä pihahommiakin on tehty vaikka montut saatiin loppujen lopuksi suljettua vasta pari viikkoa sitten. Mistähän sitä sitten aloittaisin...

Josko vaikka tuosta kaikkein suurimmasta urakasta eli takarinteestä. Pari viikkoa tuli painettua sen kimpussa pitkää päivää jotta sain sen valmiiksi ennen kesälomani alkua. 


Ensin sain valmiiksi pienen sivurinteen. Siihen istutin jo heti keväällä kaksi alppiruusua ja juhannuksena lisäsin maljakatajia, kääpiökatajan ja syyshortensian. Lisäksi siirsin rinteeseen ruusuangervoja, joita meillä oli tontilla jo valmiina.Seuraavaksi rakensimme rinteen yläreunaan kivirajauksen, jotta saimme nurmikonsiemenet kylvettyä ylätasanteelle. Samalla viimeistelin alareunan kivireunan ja kaivon sähköjohdon valmiiksi valaisimele rinteeseen.Ison rinteen istutin kahdessa osassa. Vasemmalle puoliskolle istutin heinäkuussa kääpiökatajia, pylväskatajia, mustilanhortensian, pikkujasmikkeita, höyhenpensaita, pesäkuusen ja pensassembran. Ylä- ja alareunaan siirsin seppelvarpuja , jotka löytyivät myös tontilta ennestään. Kivien kohdalle tuli komeasinikuunliljaa (siirsin toisesta paikasta rinteeseen), verhoangevoja sekä riippaomenapuu, jonka juurella on sammalleimua. Koko rinne katettiin maisemointikankaalla sekä kuorikatteella.Rinteen oikea puoli on samantyyppinen istutuksiltaan kuin oikea. Sinne tuli seppelvarpua, pylväskataja, kääpiökatajat sekä kaksi töyhtöangervoa.Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat rinnakkain. Ennen kuva on otettu vappuna ja jälkeen kuva heinäkuun lopulta. Tällä hetkellä ylätasanteella kasvaa jo komeasti nurmikko!

Monen monta työtuntia ja painimatsia kivien kanssa. Kipeitä lihaksia ja kirosanoja. Mutta siinä se nyt on vihdoinkin - viittä vaille valmiina. Khyl siitä hyvä tulee!

Rinteen toinen pääty on vielä osin tekemättä, eikä sitä voikaan tehdä valmiiksi ennen kuin saamme joskus terassin rakennettua. Terassi tulee kiinni rinteeseen, joten istutuksia ja kiveyksiä ei voi rakentaa ennen terassia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti