perjantai 14. elokuuta 2015

Vallikivimuuri

Vallikivimuuria on pihasuunnitelmassamme kolmessa kohdassa. Yksi oli takarinteessä, mutta muutimme suunnitelmaa sen osalta ja toteutimme muurin luonnonkivillä. Sisäänajon vaati kuitenkin muurin vallikivistä pihan profiilin vuoksi.


Tästä lähdettiin liikkeelle - kuva on toukokuulta, joten piha näyttää kovin kuoritulta. Kaivinkone kauhaisi sisäänajoa leveämmäksi jolloin muurille muodostuikin jo valmis paikka. 

Muurin alusta on savea, joten muurin perustukset piti tehdä hyvin routimisen minimoimiseksi. Pohjatöissä saimme hieman apua kunnan työmiehiltä jotka mylläsivät pihallamme yli kuukauden. Kovaa savea olisikin ollut työläs kaivaa lapiolla. Perusta täytettiin murskeella, jonka päälle mies alkoi rakentaa muuria. 


Rakennusvaiheesta ei tullut napsittua yhtään kuvia, vasta valmis muuri on kuvattuna. Asensimme myös kolme vallivalaisinta muuriin - ne tuovat kaivattua lisävaloa pimeisiin syys- ja talvi-iltoihin.

  
Nurmikko ja istutusalue rajattiin Valley View nurmikkoreunuksella. Istutukset sain valmiiksi heinäkuun lopulla. Sisäänajoon istutin tuivioita, jaloangervoja sekä rungollisen syyshortensian. Takana näkyy myös keväällä istutetut koivuangervot, niiden juurelle istutin mattomaista kaukasianmaksaruohoa jotta se hillitsisi rikkaruohojen rehottamista edes hieman. Jätekatos vielä puuttuu, toivottavasti saisimme sen kyhättyä vielä syksyn aikana. 

Vallikivimuuria on tulossa etupihaan vielä toiseenkin kohtaan, mutta se jää luultavasti ensi kevään/kesän projektiksi. 

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä postauksesta! Olen yrittänyt selitää miehelleni miten haluan alapihan ja yläpihan rajauksen tehdä muurin avulla ja tämä on juuri se mitä haen! Nyt ehkä menee perille :) Sinulla on kiva blogi :) Aurinkoista Elokuun jatkoa :)

    VastaaPoista